söndag 24 oktober 2010

Marknadsnatta 2010...

Då var höstens höjdpunkt avklarad med bra resultat. Lastade grejerna i bilen i fredags och for ner till Mjölby för övernattning innan tävlingen. Var tänkt att vi skulle besiktiga bilen på fredags kvällen men det vart så sent så vi tog det på lördagen istället. Vi bodde på ett litet mysigt vandrarhem mitt i Mjölby, kanon skönt o slippa åka så långt på morgonen. Tog en rejäl tilltagen sovmorgon till kl 9 på tävlingsdagen, men sen kom verkligheten ikapp o det var bara att trava iväg till anmälan o besikting som så passande lång i Mjölby. Och eftersom man åker VW så gick den igenom utan anmärkning, great ;) Start o mål lång mitt i Skänning, trångt nå jävulskt så jag fick stå på gräsmattan under ett buskage. Men det gick ju det me. Vid denna tidpunkt var det ganska bra väder dvs det spöregnade inte, men framåt eftermiddan blev de värre.

Eftersom vi C-förare får starta sist i fältet så startade vi från skolan ungefär samtidigt som de första bilarna startde sista sträckan, hmm. Första transporten var ca 50 min vilket var ganska drygt och på det så var det stopp i starten på SS1 i en timma. Onej va jobbigt, o regnar gör det ju också. Hur ska vi lösa det här? Men när vi hade väntat en halv evighet så rullade det igång igen så vi startade första sträckan ungefär samtidigt som första bilarna hade prisutdelning.

Första sträckan vart jag chockad over underlaget, det var som att åka på bananskal ungefär. Men det gällde att försöka hålla tungan rätt i mun så gick det vägen. Var i dikeskanterna några ggr men var aldrig riktigt nära krash. Vann ialla fall första sträckan trots att jag var en av det få som körde onotat.

SS2 var aningen bättre, det höll i bättre i spåren men de var lika halt utanför som på SS1. Vann även denna sträcka och ledde nu klassen med 30 sek. Nu rullade vi ner mot Sommen för service, ruskigt fin omgivning. På servicen fick vi veta det goda nyheterna att vi ledde klassen, nu var det bara se till att få bilen i topptrim till de kommade två sträckorna. På me ljusboxen, kollade hjulinställningarna o tankade sen bar det iväg till SS3, dagens längsta sträcka på 12 km.
När vi kom fram till sträckan så hade det börjar mörkna så det var svårt att se. Men det gick bra ändå och det blev ännu en sträck vinst, nu ledde vi de 50 sek inför sista sträckan på 4 km. Nu skulle det bara köras imål, trodde vi. För ca 1 km in på ssträckan så sköt vi en automat säkring till extra lysena så vi fick köra på halvljus de sista 3 km i beck svart mörken. Sikten var nästan noll men vi tog oss i mål och vi vann även den sista sträckan trots lite problem.

Blev vinst i klassen med över en minut till tvåan, kul kul. Fick inte bara Sveriges största pokal utan även ett 166 bitars verkygsset från Kamasa tools samt två mindre set på 60 resp 33 bitar. Fin fint. Marknadsnatta 2011 är redan inbokat i kalendern ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar