söndag 6 februari 2011

Trea i Hebo pokalen 2011...

Igår var det dax för tävling igen i form av min hemma tävling Hebo-pokalen. Det är en lite udda tävling då den körs på kvällen. Det var anmälan o besiktning på Svensk bilprovning i Fyrislund, Uppsala. Lill Corsan gick igenom utan problem och sedan bar det ut till Almunge där start/mål var beläget.

Tävlingen bestod av fem sträckor på totalt 3,2 mil SS. Första sträckan, "Tennisbanan", gick bra men jag tyckte att det var lite halt men man fick anpassa farten efter underlaget så gick det fint. Vi hade femte tid totalt på sträckan och var bästa B-förare.

Sträcka två "Vadet" startade på rävsången o gick i mål vid Bromslätt. Första delen gick bra då vi hade superfäste då det var mycket grus framme men när vi kom ut på själva "Vadet" sträckan så började vi få dåligt med dubbar i fram däcken och det blev riktigt halt då det bara var is på den biten. Efter en nästan avåkning vid kraftledningsgatan så kom vi in på sista biten upp mot Bromslätt och då hade vi nästan inga dubbar kvar i däcken så då blev det riktigt halt och vi tappade ca 30-40 sek på SS2. Ändå så hade vi 9:e tid på sträckan.


Så här såg däcken ut efter SS2.

Till sträcka tre "Skjutbanan" hade lagt på andra däck så var snäppet bättre än de utan dubb. Vi hade även lyckats att dra gängpaj på rattstången då vi skulle jutstera ratten, vilket innebar att ratten satt löst de sista tre sträckorna. På ss3 så tappade vi ca 10-15 sek till de snabbaste. Vet inte riktigt vad det berodde på men vi fick inte in något bra flyt och vi var ute i kanterna lite här och där. Körde ialla fall in som elfte bil på sträckan.

Sträcka fyra "Frötuna" tog vi oss igenom utan några större problem men det var en jobbig sträcka tyckte jag. Tyckte den var väldigt orytmisk och för krokig för min smak. Men körde in som 13:e bil på sträckan.

Sista sträckan var en av de sträckor som jag kännde att det gick bra på. Hittade bra flyt och tyckte att jag hade bra fäste och det märktes på tiden då vi körde in som fjärde bil på sträckan totalt och andra bästa två hjuls drivna bil. Det känns riktigt bra.

Totalt blev det en sjunde plats totalt en sek efter sexan. Blev även trea totalt bland A/B-förare 2WD. Resultatet är hyffsat men är inte nöjd med körningen då det inte kännes bra på sina ställen. Nu blir det till att analysera detta och komma igen till Dan Anderssons Minne den 19 februari.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar