söndag 16 januari 2011

Offerdalingen 2011...

Är nu på väg hem från Östersund och Offerdalingen. Vi åkte upp i fredags eftermidda o bodde hos Depå Grande. Kl 7.00 bar det av från Rissna mot Krokom. När vi kommit ca 3 mil så kommer far på att han glömt vinter overallerna på rummet så Eriks far fick vända och åka o hämta dem. När vi väl kom fram så lyckades vi hitta fram till anmälan men när vi skulle hitta besiktningen så började problemen. "Kan själv Åhmans" skulle ju så klart inte följa skyltarna utan köra en egen väg som var kortare. Men de gick inge vidare så vi fick vända o följa pilarna istället.

Besiktningen flöt på bra o nu for vi ner till service platsen som låg bredvid start o mål. Vid detta laget så var det så kallt att allt som vi ägde o hade gick sönder. Kompressorn sa upp sig i kylan. Likaså domkraften, men luft problemet löste vi med en lånad cykelpump (det var nämligen ca 1 kg luft i genomsnitt i däcken. Domkraft fick vi låna av en snäll service man som stog bredvid oss.

När det var dax för Erik o mor att fara iväg till SS 1 så hoppade jag, far o Ponte in i bussen för att värma upp oss och få i oss lite mat. Ca en timme senare så börjar bilarna rulla in till serviceplatsen igen... nr 34, 35, inte 36 (Erik), 37, 38, 39 o nu kom de en gul Opel tillslut. Väl innne på service så byttes det lite däck samt monterades ljusbox och tankades. Sedan for de iväg ut till SS 3 och 4.


Så här såg ekipaget ut som vi släpade igenom de Jämtländska skogarna.

Vi packade ihop grejerna på serviceplatsen och åkte ut till SS3 för att se så att det kommer runt. När de passerat oss efter SS3 så åkte vi ut till målet på SS4. Där hittade vi ett fint latsbilsflak att stå på. Där uppe från såg vi en bit på sträckan. Här var det nära att rallyt var slut då Erik var ute o moddade i en snödriva efter mål. Men som tur var så låg det inge hårt i just den vallen så de blev bara lite snö i grillen. Nu åkte vi in till service igen och servade dem inför sista sträckan som var samma som SS2.

Nu åkte vi upp till målet på SS5 för att vänta in dem o se så att de kom till mål men då fick vi ett samtal från Erik som berätta att de hade kört av den drivaxel. Så det var bara att fara in till Krokom o hämta trailer och åka ut på sträckan och hämta upp dem. När vi väl fått upp bilen på kärran så åkte vi in till målet o lämnade tidkortet och sen åkte vi hemmåt. Vi stannade till i Brunflo o åt en bit mat sen ek vi av mot Rissna för att ta nåra järn o duscha

Men när vi hade ca 2 mil kvar till Rissna så rasade trailer ihop, så då blev det lite fält mek mitt ute i skogen. För att få trailern att hålla så fick vi lasta av rallybilen och spänna fast axeln med spännband så att den inte skulle lossna. Lagningen höll inte med bilen på kärran så vi fick lasta av bilen och bogsera den bilen bakom kärran. Det såg skapligt komiskt ut. Men fick lyckades få hem allt till Rissna. Men vi fick lov att lämna kvar rally bilen och kärra uppe i Rissna då vi ska dit nästa helg igen. Hoo vilket äventyr, men nu e vi på väg hem ialla fall så får vi lösa resten nästa gång. På återhörande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar